Een bodybuildingkampioenschap geschorst na de massale stopzetting van de deelnemers

Een bodybuildingkampioenschap geschorst na de massale stopzetting van de deelnemers

 

Een bodybuildingkampioenschap geschorst na de massale in de steek gelaten deelnemers vanwege het feit dat ze antidopingcontrole hadden.

In een ander toernooi van 2018 werden monsters genomen van 12 deelnemers, waarbij vijf positieven werden gedetecteerd.

IFBB-Euskadi geschorst vanwege massale stopzetting. Archief

De IFBB-Euskadi (Internationale Federatie van Bodybuilding en Fitness) kampioenschap fitness en bodybuilding , die afgelopen zondag in Santurtzi (Bizkaia) werd gehouden, moest daarna worden geschorst de meeste deelnemers verliet de wedstrijd , een Toen ze eenmaal hoorden dat er anti-dopingtests zouden worden uitgevoerd.

In een verklaring herinnerde het Baskische antidopingagentschap (EAA-AVA), onder het directoraat van fysieke activiteit en sport van de Baskische regering, eraan dat afgelopen mei een samenwerkingsovereenkomst tussen de IFBB-Euskadi en de AVA was ondertekend deze instantie zou dopingcontroles kunnen uitvoeren in die wedstrijden die door genoemde vereniging worden georganiseerd in de autonome gemeenschap Baskenland.

Als gevolg van deze samenwerkingsovereenkomst ging de AVA tijdens een wedstrijd in Santurtzi op 16 juni 2018 over tot het uitvoeren van dopingcontroles, waarvan de resultaten werden doorgestuurd naar IFBB-Euskadi.

In die zin heeft de AVA gespecificeerd dat haar werk beperkt is tot dragen dopingcontroles uitvoeren in IFBB-Euskadi-wedstrijden, zijnde deze vereniging die, zodra de resultaten zijn ontvangen, verantwoordelijk is voor de behandeling van eventuele disciplinaire procedures die mogelijk bestaan ​​vóór mogelijke overtredingen voor het gebruik van dopingmiddelen.

Vijf pluspunten

In het geval van de bovengenoemde dopingcontrole, uitgevoerd op 16 juni 2018, zijn monsters genomen van 12 deelnemers, van wie er vijf positieve analytische rapporten gaven voor een of meer stoffen van verschillende typen (anabolen, stimulerende middelen, diuretica en sociale drugs).

LEZEN  Raspberry ketonen - zijn ze goed voor gewichtsverlies

Evenzo ter gelegenheid van de IFBB-Euskadi-wedstrijd die afgelopen zondag in Santurtzi, de AVA, werd gehouden zonder voorafgaande kennisgeving “zoals gebruikelijk en wenselijk is”, werd gepresenteerd op de wedstrijdlocatie voor, in het kader van de bestaande samenwerkingsovereenkomst, voer een reeks dopingcontroles uit.

Nadat de gebeurtenis was begonnen, aangezien de weging al was uitgevoerd vlak voordat de door de AVA aangewezen dopingcontrolemiddelen verschenen, verlieten de meeste deelnemers de gebeurtenis, een situatie die dwong de organisatie de test op te schorten.

Terwijl de agenten de nodige voorbereidingen troffen om de dopingcontrole uit te voeren, informeerde de organisator hen over de schorsing van deze wedstrijd na het verlaten van de meeste deelnemers.

Stopzetting van de test

Deze intrekking vond plaats nadat de deelnemers wisten dat de AVA het evenement had bijgewoond om dopingcontroles uit te voeren. In ieder geval legde hij dat uit “dit betekent niet dat de stopzetting van de wedstrijd door de deelnemers te wijten was aan het bestaan ​​van dopingcontrole . ” “Deze verklaring moet in ieder geval worden afgelegd door de IFBB-Euskadi (organisator) en / of door de deelnemers,” hij voegde toe.

Evenzo heeft de AVA verklaard dat in de internationale fora of bijeenkomsten op het gebied van dopingbestrijding waaraan deze dienst heeft deelgenomen, als nationale antidopingautoriteit van Baskenland bekend is dat een activiteit “waarin er een groot probleem is met betrekking tot het gebruik van dopingstoffen, is dat van fysieke bodybuilding en fitness. “

“Precies om deze reden werd het passend geacht om een ​​samenwerkingsovereenkomst te sluiten met de entiteit die voornamelijk evenementen van genoemde activiteit organiseert op staatsniveau en in de Autonome Gemeenschap van Baskenland,” concludeerde hij.

LEZEN  Scouts bereiden 60 jaar bodybuilding voor