Een geheime techniek voor gewichtheffen om toe te voegen aan uw dagelijkse oefeningen

Een geheime techniek voor gewichtheffen om toe te voegen aan uw dagelijkse oefeningen

In dit artikel ga ik het hebben over een heel eenvoudige truc die jaren geleden werd gebruikt om explosieve spiergroei te bereiken. Tegenwoordig is het enigszins vergeten, maar er is geen reden voor, integendeel!

Deze techniek voor gewichtheffen was erg populair bij bodybuilding-fans lang voordat jij, beste lezers, gewichtheffen … of zelfs liep, oeps. En het is jammer dat het niet zo vaak wordt gebruikt omdat de kans om geweldige resultaten te behalen wordt verspild. Lees dus verder om te leren hoe u meer uit uw bodybuilding-inspanningen kunt halen.

Om de spier te laten groeien en ontwikkelen, is het bij bodybuilding noodzakelijk om de spieren aan hoge spanning te onderwerpen. Wanneer de spieren met meer spanning worden overbelast dan de vorige keer, initieert het spiersysteem een ​​mechanisme van hypertrofie of verhoogde massa, wat resulteert in een toename van spieromvang en kracht.

Hoe groter de spierspanning, hoe meer het weefsel wordt gestimuleerd. Om ervoor te zorgen dat uw spieren de beste groeimogelijkheden hebben, is het daarom noodzakelijk om een ​​goede stimulatietechniek op hen toe te passen in uw krachttrainingsprogramma.

Nu genoeg gepraat en laten we aan de slag gaan. Heb je ooit gehoord van negatieve promotie? Of excentrische contractietraining? Het is een krachttrainingstechniek die veel vraag stelt aan de spieren, zelfs meer dan bij conventioneel gewichtheffen. Deze verhoogde belasting van de spier resulteert in een verhoogde spiergroei. Een excentrieke of negatieve samentrekking is als een lift die naar beneden gaat. Bij het tillen van een gewicht is de spanning in de spier minder dan bij een verlaagd gewicht. De toename van de spierspanning tijdens neerwaartse beweging is te wijten aan de verlenging van de spiervezels en de spanning in elke spiervezel, wat resulteert in een toename van het spiergroeipotentieel.
 

LEZEN  Laten we de basisprincipes van bodybuilders kennen

http://bp3.blogger.com/_vSgKcoOFeJI/SBc_c6YjNdI/AAAAAAAAAoQ/GaanvkBtbZQ/s400/activities-weight-training.jpg

Een ander voorbeeld hiervan is de persbank. Het verhogen van de lat tot het punt van volledige extensie, en dan weer beginnen te zakken, in een poging het niet te snel te laten vallen en je keel te raken, staat bekend als een excentrische contractie. Hoe langer het duurt om de lat te verlagen, hoe meer spiervezels worden gestimuleerd en de kans op spiergroei toeneemt.

Menselijke spieren zijn iets geweldigs, dat tijdens negatieve beweging (of excentrische contractie) tot 40% meer gewicht kan tillen dan tijdens positieve spiercontractie. Positieve contractie (gewichtheffen) is wanneer er een verkorting van spiervezels is.

Dat 40% extra gewicht dat je in negatieve samentrekking kunt tillen, verhoogt de intensiteit van je krachttraining en zorgt voor meer stimulatie van je spieren. Daardoor wordt maximale spanning en het optimale stimuleringsniveau voor spiergroei en ontwikkeling bereikt.

Merk op dat is aangetoond dat de negatieve techniek voor gewichtheffen de spiervezelbeschadiging vergroot en op zijn beurt de spierpijn versterkt. Dit extra spiertrauma is het resultaat van meer, intensere en specifiekere spiertraining. Samen met deze toename in intensiteit worden kortere trainingsperiodes en een toename van de snelheid van het spiergroei proces verkregen.

De spieren opbouwen die je wilt is makkelijker dan je dacht, zolang je maar negatieve herhaling gebruikt. Voer het nu in uw krachttrainingsprogramma in om de snelheid waarmee u spiermassa opbouwt te verhogen.