Tribulus Terrestris en de effecten ervan op spieropbouw

Tribulus Terrestris en de effecten ervan op spieropbouw

 

http://1.bp.blogspot.com/_OItEnyJVon0/RnPilUl2DSI/AAAAAAAAAAU/Y0s4ROijEUs/s400/tribulus.jpg

Als ik een fytofarmaceuticum voor sport en bodybuilding zou kunnen aanbevelen, zou ik deze kiezen, ik probeerde het en het werkte redelijk goed aan het einde van een definitiecyclus. Tribulus Terrestris werd een paar jaar geleden geadverteerd in bodybuilding-tijdschriften, in Chili heb ik het op de markt zien komen door Universal Nutrition en Optimum Nutrition, maar de geschiedenis komt van veel eerder.

De Tribulus terrestris Het heeft een lange geschiedenis van traditioneel medicinaal gebruik in China, India en Griekenland. Tribulus betekent in het Latijn “stekelig”, ook gekend als “doornige klimplant” of “vrucht van de distel”. Dit adaptogeen, oorspronkelijk afkomstig uit Bulgarije, wordt in Europa al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van onvruchtbaarheid en impotentie en als een “stimulans” om libido en seksueel te verhogen “prestatie”, zowel bij mannen als bij vrouwen. Bovendien is het gunstig geweest bij de behandeling van ischemische hartziekte.

In Bulgarije uitgevoerde onderzoeken vormen de belangrijkste bron van de meeste actuele gezondheidsclaims met betrekking tot tribulus. Volgens dit onderzoek verhoogt tribulus de niveaus van verschillende hormonen, waaronder testosteron, DHEA en oestrogeen, en verbetert daarom de sportprestaties, vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen, seksuele functie (opnieuw bij mannen en bij vrouwen). vrouwen) en overgangsklachten (zoals opvliegers), ook in andropauze .

Andere studies die te voorlopig zijn om iets aan te tonen, worden algemeen aangehaald om aan te tonen dat tribulus nuttig is voor de behandeling van coronair syndroom, hoog cholesterol, diabetes en spierspasmen en voor de preventie van nierstenen.

De nieuwste, best ontworpen studie bij mensen vergeleek de effecten van tribulus (3,21 mg per kilogram lichaamsgewicht – bijvoorbeeld 292 mg per dag voor een man van 200 pond) met een placebo (nepbehandeling) op lichaamssamenstelling en uithoudingsvermogen bij 15 mannen toegewijd aan weerstandstraining ( zie artikel ). Aan het einde van de 8 weken durende studie was het enige significante verschil tussen de behandelings- en placebogroepen dat de placebo groep vertoonde grotere winst in uithoudingsvermogen (???).

LEZEN  Hypertrofie definitie - wat is het nu?

Tribulus terrestris wordt gewoonlijk driemaal daags bij een maaltijd ingenomen in een dosis van 85 tot 250 mg. Sommige tribulus-producten zijn gestandaardiseerd om 40% furostanol-saponinen te leveren en worden ingenomen in een dosis die 2-3 keer per dag 115 mg saponinen levert.

Er zijn geen significante bijwerkingen waargenomen in geen van de klinische onderzoeken of onderzoeken van mensen naar tribulus. Uit dieronderzoek in Bulgarije bleek dat tribulus veilig was voor zowel de korte als de lange termijn. Het is echter niet duidelijk of deze onderzoeken zo zijn uitgevoerd dat er op hun conclusies kan worden vertrouwd. Van Tribulus is bekend dat het een toxisch effect heeft op schapen (maar minder dan het Argentijnse groeihormoon CRECER dat bedoeld is voor gebruik bij schapen en dat hepatotoxiciteit bij de mens veroorzaakt).

Voorzichtigheid : Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, mogen geen tribulus-producten gebruiken, omdat werken zoals beschreven hormonen kan veranderen in onveilige vormen.
Hoewel het het libido en de erectie verbetert, mag het NIET worden gecombineerd met VIAGRA, omdat er een hoog nitraatgehalte in de plant aanwezig is, wat hartproblemen kan veroorzaken.

Samenvattend raad ik het aan voor:

  1. Het is veilig en ik geloof in enkele van de beschreven effecten.
  2. Verbetert intra- en postcyclus LH.
  3. Beschermt de balans tussen de hypothalamus-hypofyse-testiculaire as.
  4. Het is niet duur.
  5. Het is een goede aanvulling om Andropause te beheren.

En waar vind ik het? Ik raad je aan het te kopen op de IFBB Pro Chileno Website van Christian Lobarede en BodyShop