Wat is Synthol

Wat is Synthol: de stof die Popeye in zijn lichaam injecteerde en die zijn leven in gevaar bracht

 

Wat is Synthol, de stof die Popeye in zijn lichaam injecteerde en die zijn leven in gevaar bracht?

Kirill Tereshin, Valdir Segato of Gregg Valentino waren enkele van degenen die ervoor kozen om olie in de spieren te injecteren om een ​​esthetische verandering te bereiken, ongeacht de gevolgen daarvan

Kaartafbeelding cap

Robot, lees me het nieuws: 

85% olie, 7,5% lidocaïne en 7,5% alcohol zijn de componenten waaruit Synthol bestaat, een stof die het lichaam praktisch vervormt en de gezondheid van de persoon die het gebruikt in gevaar brengt. EEN “snelle weg” voor obsessief over hun lichaam dat een trainingsroutine en gezonde eetgewoonten niet respecteert.

De Rus “Popeye” Kirill Tereshin , die opnieuw de krantenkoppen haalde na zijn debuut in mixed martial arts, is niet het enige geval dat vandaag bekend is. In Zuid-Amerika is Brazilië het land waar het grootste aantal gevallen viraal werd Arlindo de Souza , Romario Dos Santos Alves en Valdir Segato als voorbeeld.

Olympische bodybuilder Francisco Ozores sprak met Infobae over dit product dat totaal wordt afgewezen in de wereld van bodybuilding, “omdat het geen enkel voordeel oplevert, noch door kracht, noch fysiek, noch esthetisch.

De

De Rus “Popeye” injecteerde Synthol in zijn armen (@ kirilltereshin96)

Degenen die deze olie gebruiken door middel van injecties staan ​​bekend als de “Human Hulk” , vanwege de spiervervormingen die ze blootstellen in hun lichaam in de armen, borstspieren en rug.

“Synthol wordt over het algemeen gebruikt om uitstulpingen in het lichaam te genereren die natuurlijk geen sportfunctie hebben omdat het geen verbeteringen in sportprestaties oplevert. Het is gewoon geeft je een aspect van lokale zwelling omdat het wordt toegepast in een bepaald gebied, “zegt Ozores.

De ook directeur van de consulting FITDESA, erkende dat het is een stof die niet is toegestaan ​​binnen bodybuilding sinds, “het is gemakkelijk te detecteren omdat er een abnormale ontsteking wordt opgemerkt in het gebied waar het is aangebracht. Het is strafbaar en niet gereguleerd in bodybuilding, dus de atleet wordt gediskwalificeerd. ” Bovendien is hij van mening dat “het zou meer verband kunnen houden met esthetiek en de obsessie om een ​​lichaam met bepaalde abnormale en verschillende verhoudingen te willen genereren, dan met de sport zelf” omdat de kracht hetzelfde zal zijn ondanks grotere spieren .

 

(Instagram: @romariohulkbrasileirooficial)

(Instagram: @romariohulkbrasileirooficial) “De Braziliaanse Hulk”, werd ingespoten in de armen, borstspieren en rug

Het product, gemaakt tijdens de 80 # 39; s door Chris Clark, begon op de markt te circuleren met het idee van medisch helpen van mensen die zichtbaar het bestaan ​​van een spiergroep hebben anderen en waar een natuurlijk evenwicht niet wordt bereikt op basis van training.

“In Argentinië zijn er geen grote gevallen bekend en het is vrij moeilijk te verkrijgen. Ik heb geen kennis van iemand die het verkoopt of rechtstreeks op de markt brengt, of die gratis mag verkopen, “zei Francisco Ozores en voegde toe: ” Of hij erg beroemd is in Brazilië . Er zijn veel gevallen van # 39; influencers # 39; die helemaal geen voorbeeld zijn. In andere sectoren van Zuid-Amerika is het niet erg populair. “

Braziliaanse broers namen naast steroïden ook hun toevlucht tot het gebruik van Synthol

Braziliaanse broers namen naast steroïden ook hun toevlucht tot het gebruik van Synthol

Er zijn veel risico’s die door overmatig gebruik kunnen worden veroorzaakt. Zowel de jonge Kirill Tereshin als de ervaren Valdir Segato lijden al de gevolgen en beiden moesten het gebruik ervan opschorten op aanbeveling van de arts.

“Omdat het een lokale olie is, duurt het lang voordat het weer opgenomen is . Het is een pijnlijk proces, omdat het een injecteerbare olie is en weer door bloed wordt opgenomen kan schade aan andere organen veroorzaken. Het kan ook worden gedetecteerd als een exogene stof die schadelijk is voor het lichaam, en het lichaam kan het afwijzen door het in te kapselen en dat leidt tot een lokale infectie die kan eindigen in drainage, operaties of amputatie van ledematen, “ zei Ozores.

Chronische pijn geassocieerd met de injectieplaats , de verschijning van spierfibrose , infecties en long- of hersencompromissen kan ook andere reacties van het lichaam zijn op de consumptie van injecteerbare Synthol.